Koop hier jouw Smart Life CO2-meter!

Het belang van goede luchtkwaliteit


De COVID-19-crisis heeft voor een duidelijke toename van de aandacht voor binnenluchtkwaliteit gezorgd. Uit onderzoek blijkt dat er grote prijs- en kwaliteitsverschillen zijn in de meettoestellen die op de markt zijn.

Overheid focust op CO2, waarom?
CO2 is een gas dat wordt geproduceerd door menselijke activiteit en zal oplopen indien er niet voldoende wordt geventileerd. Goede ventilatie impliceert minder CO2, en dus kan een CO2-meting indirect de ventilatie-efficiëntie evalueren (indien er geen plaatselijke verontreinigingsbronnen zijn).

Onderzoek meettoestellen
Atmosafe heeft een tiental meettoestellen getest, die in aanschaf niet meer dan €200 kosten. Algemeen kan je stellen dat toestellen die werken met een infraroodcel beter zijn dan de alternatieven omdat deze rechtstreeks CO2 meten. Zeker bij de goedkope toestellen zijn er sommige die geen betrouwbare resultaten geven. De Smart Life CO2-meter kwam als beste uit dit onderzoek. Met dit toestel haal je dus een betaalbare en betrouwbare CO2-meter in huis!

Smart Life app


One app to rule them all
De Smart Life CO2-meter werkt volledig op zichzelf maar kan ook gekoppeld worden aan de Smart Life app. Zo kan je vanop afstand de CO2-concentratie opvolgen. Heb je meerdere toestellen in verschillende ruimtes staan? Dankzij de Smart Life app heb je steeds een overzicht van alle meetwaarden binnen handbereik. Alle meetwaarden worden opgeslagen op de app. Zo kan je de resultaten tot 2 jaar terug opvragen en weergeven in duidelijke grafieken.

Alarmen en acties
In de Smart Life app kan je drempelwaarden instellen die gekoppeld kunnen worden aan alarmen en acties. Bereikt de CO2-concentratie, temperatuur of luchtvochtigheid de drempelwaarde? Dan kan je meldingen op je smartphone genereren of een smart device zoals een ventilator, airco of luchtbevochtiger in actie doen treden.

Overtuigd? Koop dan hier jouw Smart Life CO2-meter!