Giftige gassen in containers


Containers zijn het transportmiddel bij uitstek in de maritieme sector. Alle goederen komen tijdens het productieproces in aanraking met tal van chemicaliën en solventen. Opeengepakt in containers geven deze goederen na verloop van tijd dampen vrij. Het betreden en lossen van containers kan dan ook schadelijk zijn voor de gezondheid!

Om een container op een veilige manier te betreden en te lossen is het noodzakelijk om eerst de gassen in deze container te onderzoeken. Onze gasmeting is een zeer snelle en efficiënte manier om giftige gassen in containers correct te detecteren en gebeurt volledig conform de wet. Binnen 10 minuten brengen we heel de atmosfeer van een container in kaart!

Verplichte gasmeting bij verificatie door de Douane


In 2011 startte de Belgische Douane met haar ‘Missie voor de bescherming van de werknemers’.

Wanneer een container geselecteerd wordt voor fysieke verificatie, moet de aangever kunnen bewijzen dat de container vrij is van schadelijke gassen via een gasmeting.

De snelle en nauwkeurige Atmosafe-methode garandeert veiligheid aan een minimale kost. Het is mogelijk dat fysieke verificatie van een container pas verplicht wordt na een verdacht scanbeeld. Door onze permanentie op de grensinspectieposten kunnen wij ook in dit geval de meest efficiënte afhandeling garanderen!
parallax background

Wist je dat ...


  • Uit een onderzoek van Greenpeace is gebleken dat kleding toxische dampen uitstoot?
  • Gemiddeld 1 op 8 containers geselecteerd voor douaneverificatie te hoge concentraties aan gassen bevat?
  • Het merendeel van de afgekeurde containers een schadelijke atmosfeer hebben door het uitdampen van de goederen en niet door fumigatie?

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder!