Omgaan met toxische gassen in bulkschepen


Bulkschepen vervoeren goederen in grote ruimen, die gedurende de hele reis gesloten blijven. Het spreekt voor zich dat er dan toxische gassen aanwezig kunnen zijn in deze ruimtes.

Wanneer de kranen het grootste deel van de lading gelost hebben, moeten de arbeiders in de ruimen afdalen om de restanten bijeen te vegen. Het is belangrijk dat er eerst gekeken wordt of deze ruimen veilig zijn om te betreden.

Hiervoor doe je beroep op Atmosafe!

Dynamische risicobeheersing


Bij Atmosafe meten we niet enkel op de typische parameters zoals O2, CO2, CO, H2S en LEL. Onze unieke meetmethode voor bulkschepen brengt meteen alle aanwezige stoffen/risico’s in kaart en voldoet volledig aan de Europese richtlijnen. Zo wordt er niks over het hoofd gezien en kunnen jij en je medewerkers veilig aan de slag met de verdere werkzaamheden.

We voeren in een mum van tijd een grondige controle uit zodat jij met een gerust hart aan de slag kunt gaan. Bovendien zijn we voorzien om snel in te grijpen bij onvoorziene omstandigheden zodat we te allen tijde de veiligheid kunnen garanderen.

Veiligheid is dus geen rem op de snelheid!
parallax background

Wist je dat ...


  • Metaalschrootcontainers explosieve gassen kunnen bevatten omwille van chemische reacties?
  • Wist je dat het sluiten van een cargohold na verluchting het risico op schadelijke gassen weer doet toenemen?

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder!