parallax background

Waarom luchtstaalanalyses bij u thuis ook van belang zijn?

Het woord “luchtstaalanalyse” doet je wellicht snel denken aan de industrie en bedrijfswereld. Dat is ook terecht want metingen op containers, schepen en magazijnen maken deel uit van de dagelijkse operaties bij Atmosafe. Hoewel je toxische gassen eerder in deze context verwacht komen ze ook voor op minder voor de hand liggende plaatsen zoals bijvoorbeeld je eigen huis.

Bij blootstelling aan toxische gassen in de industrie gaat het vaak over korte periodes waarin de werknemers blootgesteld worden aan deze gassen. Wanneer er toxische gassen in huis hangen is de duur van deze blootstelling vanzelfsprekend langer. Heel wat van deze schadelijke gassen/dampen zijn geur- en kleurloos waardoor ze onopgemerkt schade kunnen aanrichten bij mens en dier.

Recent kwam een Nederlands koppel in de media met een dergelijk probleem. Hun huis staat ondertussen al twee jaar leeg en daarmee bedoelt men effectief leeg. Zelfs insecten en ongedierte mijden deze woonst. Wat is nu de oorzaak van dit alles? Het foutief isoleren met Pur. Pur of polyurethaan is een copolymeer dat bestaat uit twee segmenten: een hard segment, meestal een di-isocyanaat en een zacht segment dat eindigt in twee of meer OH-groepen, bijvoorbeeld: een polyol. De noodzakelijke ventilatiemaatregelen werden niet genomen tijdens het aanbrengen van deze isolatie waardoor een “mist” van isocyanaat in hun huis hing en ingeademd werd. Hierdoor ontstonden verschillende klachten zoals duizeligheid, hart-, darm-, maag- en gewrichtsklachten, concentratiestoornis, …

Voor het volledige artikel kan u hier klikken.

Indien u zelf klachten ondervindt of een vermoeden hebt van schadelijke gassen/dampen in uw huis raden wij u aan actie te ondernemen. U kan ons 24/7 contacteren per telefoon of mail.

Comments are closed.