De wettelijke norm


De Codex boek VI titel 1 Chemische agentia reguleert de veiligheid van werknemers met betrekking tot chemische stoffen. Centraal staat het uitvoeren van een gedocumenteerde risico-analyse. Daaruit moet blijken dat het risico op blootstelling aan schadelijke chemische stoffen boven vastgelegde grenswaarden uitgesloten is. Veel aandacht hier gaat naar chemische stoffen die ingeademd kunnen worden.

De Atmosafe methode


Het veilig omgaan met schadelijke stoffen draagt bij tot ieders welzijn en beschermt jouw gezondheid en die van jouw medewerkers. Wij nemen de tijd om jouw project in kaart te brengen, advies te geven en je goed te beschermen. Atmosafe ontwikkelde daarom een unieke methode die snel maar grondig de luchtkwaliteit analyseert.

Concreet gebeurt de Atmosafe-methode en analyse in 3 stappen:


 • inventarisatie: Op basis van luchtstaalanalyses volgens onze unieke Rachel-methode wordt er een volledige inventarisatie van de toxische gassen opgemaakt;
 • evaluatie: Met behulp van de opgemaakte inventarisatie wordt er een evaluatie gemaakt van de risico’s.
 • beheersing: de gezondheid en veiligheid wordt gegarandeerd bij de afhandeling van de goederen.

Veiligheid in een onderneming hoeft niet ten koste te gaan van de economische haalbaarheid of de logistieke flow. Dankzij onze expertise daalt het aantal arbeidsongevallen en geniet iedereen van een veilige en gezonde werkomgeving.. Wij engageren ons voor een strikte timing, analyses door deskundige medewerkers met hoogwaardige meetinstrumenten en de nodige opleiding voor uw medewerkers.
parallax background

Uw garanties voor een gezonde en veilige omgeving:


 • risicoanalyse conform de wetgeving;
 • 100 procent veiligheid personeel;
 • kortere wachttijden;
 • gedreven scheikundigen;
 • gedetailleerd overzicht van de analyses;
 • opleiding medewerkers.

Technologie


Uw welzijn is onze zorg. Om mensen te beschermen tegen chemische risico’s is state-of-the-art-technologie onmisbaar. Wij werken met hoogwaardige meetinstrumenten zoals FTIR. Deze infraroodtechnologie geeft heel snel een goed beeld van stoffen die we terugvinden in gesloten ruimtes. In het labo analyseren we met behulp van GC-MS de stalen verder tot op ppb-niveau.

Efficiëntie


Wij zoeken altijd naar de meest efficiënte methode voor jou. Samen met je bedrijf zorgen we voor een winstgevend preventiebeleid: je vermijdt arbeidsongevallen door een tijdig optreden van onze deskundigen en je bespaart geld en tijd. Door een grondige risicoanalyse sluiten we risicofactoren en kosten uit, die te vermijden zijn.

Een veilige werkomgeving


Een veilige werkomgeving, vrij van chemische risico’s is essentieel. Een luchtanalyse maakt het verschil: onze specialisten gaan aan de slag met uw werkomgeving, de luchtanalyse garandeert een veilige werkomgeving. Efficiënt, met hoogtechnologische meetinstrumenten, uitgevoerd door hoogopgeleide specialisten, onze luchtanalyse werkt, u krijgt een veilige werkomgeving volgens een methodiek die werkt.

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder!

 • Nederlands
 • Engels