Nieuwe doelstellingen voor binnenluchtkwaliteit


In mei 2019 zijn de nieuwe doelstellingen voor binnenluchtkwaliteit
in werking getreden. Het algemene principe bestaat erin dat werknemers over een goede binnenluchtkwaliteit moeten beschikken. De oude doelstelling voorzag enkel dat er “voldoende verse lucht” ter beschikking moest zijn en zei niks over het aanpakken van mogelijke verontreinigingsbronnen.

Door de nieuwe doelstelling is de werkgever verplicht een risicoanalyse uit te voeren van de binnenluchtkwaliteit om verontreinigingen en mogelijke risico’s in kaart te brengen.
Mogelijke bronnen van verontreiniging zijn:
  • De aanwezigheid en fysieke activiteit van personen
  • De producten en materialen aanwezig in de werklokalen
    (bv: bouwmaterialen, vloerbekleding, meubilair, printers, ...)
  • Onderhoud, herstel en reiniging van de arbeidsplaatsen
  • Kwaliteit van de aangevoerde lucht als gevolg van infiltratie en ventilatie

Hoe kan Atmosafe jou helpen om de lucht op kantoor te verbeteren?


Atmosafe kan jou als werkgever, preventieadviseur of facility manager bijstaan bij het opstellen van een risicoanalyse van de binnenluchtkwaliteit op basis van oriënterende metingen.

Ons team ontwikkelde een meettoestel, de AQM (Air Quality Monitor), dat gelijktijdig monitort op tien parameters: koolstofdioxide, koolstofmonoxide, ozon, stikstofdioxide, VOC, luchtvochtigheid, temperatuur en 3 vormen van fijnstof.

Zo bekomen we een accuraat totaalbeeld van de binnenluchtkwaliteit en de mogelijke verontreinigingen binnen jouw bedrijf.

Wat vinden onze klanten?


Nieuwsgierig naar meer? Bij PIVO analyseerden wij de luchtkwaliteit na klachten van geurhinder in de burelen. Ontdek in de video hoe zij terugblikken op de samenwerking met Atmosafe.

Heb je nog vragen in verband met de luchtkwaliteit in je eigen woning of op je werkplek? Wil je graag meer informatie betreffende de nieuwe wetgeving? Contacteer ons dan gerust.

Samen zorgen we ervoor dat mensen gezonder kunnen leven en werken.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder!

Contact
Nederlands